Het Noord Nederlands Toneel (NNT) brengt, als eerste theater-gezelschap wereldwijd, de populaire Deense TV-serie Borgen van Adam Price op de planken. Borgen won in 2010 de Prix Italia en in 2012 de BAFTA Award voor beste internationale televisiedrama. Ook in Nederland is de serie, uitgezonden door de VARA, ongekend populair. 


Borgen is het verhaal van Birgitte Nyborg die als premier van Denemarken dagelijks keuzes moet maken tussen haar idealen en de harde politieke werkelijkheid. Vertrouwensrelaties worden op de proef gesteld en bovendien wordt het steeds moeilijker haar gezinsleven overeind te houden.

In een nieuw theaterconcept brengt regisseur Ola Mafaalani twee seizoenen Borgen terug tot een meeslepende theaterdag, waarin het publiek wordt meegezogen in de verslavende seriekoorts. Voor het eerst zullen 14 episoden van dit bloedstollende, politieke drama elkaar opvolgen in één doorlopende voorstelling. De enscenering van Mafaalani volgt het patroon van de tv-serie, compleet met cliffhangers en terugblikken op ‘wat eraan vooraf ging’, en switcht tussen de backstage van de politiek, het thuisfront van de premier en de redactie van nieuwszender TV1.

Met een ongekend grote cast van ruim dertig personen zijn de hoofdrollen in Borgen weggelegd voor Malou Gorter (de premier Birgitte Nyborg), Anna Drijver (de journaliste Katrine Fønsmark) Peter Vandemeulebroecke (de spindoctor Kasper Juul) en Harry Piekema (rechtse Vrijheidspartij, Svend Åge Saltum).

Exclusief voor het NNT droeg Adam Price, naast scenarioschrijver ook een bekende Deense chef-kok, bij aan de ontwikkeling van een speciaal culinair concept voor het theater. Eten en drinken, aangevuld met de muziek van de Eef van Breengroup, als integraal onderdeel van dit nieuwe NNT-concept dragen bij aan een uniek communitygevoel van dit NNT-event. Het maakt de schouwburg op deze dag ‘the place to be’.

Voor meer informatie klik hier